Utleie av DJs

Ikke alle DJer er slik du forventer. Nå er DJ utstyr såpass lett å få tak i at det finnes mange “lav budsjett! DJer som er villig til å spille på arrangementer for svært lite penger. Men pass opp. Du får gjerne det du betaler for. Her er noen tips for å hjelpe deg å velge en DJ som ikke ødelegger bryllupet, firmafesten eller ditt event:

1. Først av alt, ta deg tid til å møte din DJ og diskuter arrangementet ditt i detalj. Det å møte dem, vil hjelpe deg å forstå hva du begir deg inn på. Ikke vær redd for å stille dem spørsmål som du ville gjort om det var et vanlig jobb intervju. Du trenger å vite om denne personen virkelig kan gjøre det de sier de kan.

2. Sørg for at du forstår hvem som faktisk stiller opp som DJ på ditt arrangement. Det finnes selskap som selger deg tjenestene sine, men som sender ut svært uerfarne DJs.

3. Spør DJ hvor lang tid de trenger til å sette opp samt demontere utstyret. Avhengig av eventets størrelse vil en DJ trenge betydelig tid til å sette opp utstyret, gjennomføre lyd og lys sjekk, klesskift etc. Om tiden de trenger virker lite, still dem spørsmål om dette.

4. Forhør deg om hvilket utstyr DJen benytter. Billig DJs bruker ofte utstyr som ikke låter spesielt bra, og enda verre. Lett kan bryte sammen. Vær sikker på at din DJ benytter profesjonelt merkevareutstyr slik at du minimerer sannsynligheten for problemer..

5. Sørg for at DJen er forsikret. Ikke bare ta deres ord for det, spør etter dokumentasjon. Om de gir deg dokumentasjon og du likevel er i tvil, ring forsikringsselskapet for å få verifisert dekningen. Om en DJ ødelegger gulvet eller andre ting i lokalet. Eller enda være, om noen bli skadet pga. DJens ansvar. Ønsker ikke du å selv bli sittende igjen med regningen.

6.Vær sikker på at DJen faktisk kjøper hans/hennes musikk. Mange av “lav budsjett” DJ stjeler musikken fra internett. Mens profesjonelle DJ abonnerer på en eller flere musikk tjenester siden dette er mye rimeligere enn å kjøpe hver nye artist release. Spør dem om hvor de skaffer musikken sin fra. Om de ikke overbeviser deg om at de driver legalt, sjekk dem ut. Artister trenger betaling for å fortsette å produsere musikk. Ikke betal en DJ for å stjele musikken!

7. Finn ut om din DJ har en backup om det skulle skje en ulykke eller sykdom. En profesjonell DJ vil ha en eller flere “backup” DJer de kan ringe om uhellet skulle være ute. En profesjonell DJ har også backup utstyr klart om det skulle oppstå utstyrsfeil i siste øyeblikk.

8. Sørg for at DJen har planer om å kle seg skikkelig. Du kan bestemme hvilken klesstil DJen skal han på ditt event. DJen bør være villig til å kle seg slik du føler det er riktig, og skal ikke ta ekstra betaling for å komme i de klærne du ønsker.

9. Om du ønsker å få spilt spesifikk musikk, vær sikker på at din DJ er villig til å benytte din spilleliste. Noen DJs vil til og med ha et online musikkutvelgelsesverktøy. Desto mer imøtekommende din DJ er til dine ønsker, desto bedre er det.

10. Til slutt, spør din DJ etter referanser, og ring eller email dem, slik at du sikrer deg at andre har vært fornøyde med tjenestene de tilbyr.

Mye av denne informasjonen er bygget på sunt bondevett. Men forhåpentligvis vil denne listen gi deg hjelp til å komme i gang. Dessverre er ofte DJen en av de siste tingene man budsjetterer for, og på slutten av budsjettet er det ofte ikke så mye igjen. Når det skjer er det slik at den som planlegger festen ofte leter etter “røverkjøpet” men hus at en dårlig DJ kan fullstendig ruinere et bryllup, firmafesten eller arrangementet du skal gjennomføre. Husk at om ditt event er viktig nok til å trenge profesjonell underholdning, sett tilside nok av budsjettet slik at du har råd til en god dyktig DJ.

Om du ønsker å finne en DJ til ditt arrangement, har vi en oversikt over autoriserte DJs her

0 Comments